Tegenwoordig wordt er steeds minder bewogen door kinderen. Met ons jeugdfitness programma willen we hier graag verandering in brengen. Door de lessen zo aan te bieden dat het stoer en leuk wordt kijken de kinderen uit naar hun uurtje training.

We laten kids al vroeg kennis maken met krachttraining maar niet op de traditionele manier. Zo werken we vrijwel niet met apparaten maar met losse materialen die we op een speelse manier in kunnen zetten. Verder gebruiken we oefeningen zoals touwtje springen en zetten we veel bewegingen in die ze met hun eigen lichaamsgewicht kunnen uitvoeren. Vaak koppelen we er ook nog een spelelement aan vast zodat ze een andere kijk krijgen op sporten, we leren ze dat sporten leuk is!

Kortom, een uurtje jeugdfitness bij ons is meer dan alleen een uurtje sporten. We creƫren een omgeving waarin kinderen zich prettig voelen en ze op hun eigen niveau kunnen sporten. Voor de een om af te vallen, voor de ander om zich zekerder te voelen en voor nog een ander om meer sociale contacten te leggen.

De jeugdfitness training bieden we aan voor kinderen in de leeftijd van 12-16 jaar.

Trainingseffecten van jeugdfitness:

  • Meer uithoudingsvermogen
  • Meer kracht
  • Zelfverzekerder zijn
  • Sociale contacten
  • Plezier krijgen in sporten!