Judo is een van de verdedigingssporten bij Van Gils Sport. Tijdens de trainingen leer je de krachten van de tegenstander te gebruiken om jezelf te verdedigen. Je hoeft dus niet de grootste en de sterkste te zijn om goed te worden in deze Oosterse verdedigingssport. Hierdoor wordt judo regelmatig ingezet voor het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen.

We bieden judo aan vanaf 6 jaar, dit geeft aan dat de lessen erg toegankelijk zijn. Judo is voor zowel jongens als meisjes. Er zijn groepen voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, 8 t/m 10 jaar en voor 10 jaar en ouder. De momenten van deze lessen vind je in ons rooster.

Tijdens de lessen voor de jongste is de insteek van de lessen voornamelijk “stoeien en tuimelen”. Op een speelse wijze leren zij de basiselementen van de sport. Denk hierbij aan valbreken (veilig vallen) en de eerste stapjes van verschillende kanteltechnieken en houdgrepen. Tijdens de daaropvolgende groepen zullen de lessen wat technischer ingestoken worden, waarbij iedereen blijvend op zijn/haar niveau zal worden begeleid door onze ervaren docenten.

U kunt een proefles aanvragen via ons contactformulier.